Reklama |
Trend letošního léta: zmrzlina „light“
Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light“. Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. Pan Černý, ředitel CESK a.s., dodává: „při velké konkurenci v oboru je klíčové sledovat trendy a inovovat své strategie, ideální je každou sezonu obohatit zmrzlinové portfolio o nové, osobité receptury. Zapomenout bychom neměli ani na nové technologie a kvalitní zmrzlinové stroje, např. italského výrobce Frigomat, které mají v konkurenčním boji také své místo“ Myšlenka i realizace nového konceptu zdravé zmrzliny pochází z Itálie, je ale zřejmé, že se tento trend rychle rozšíří i do dalších zemí.
• Reduced fat/Snížený obsah tuku – zmrzlina obsahuje minimálně o 25% méně tuku než srovnatelné produkty • Light – zmrzlina obsahuje minimálně o 50% méně celkového tuku nebo o 33 kalorií méně než srovnatelné produkty • Lowfat /nízkotučná – zmrzlina obsahuje maximálně 3 gramy celkového tuku na jednu porci • Nonfat /bez tuku – zmrzlina obsahuje méně než 0,5 gramů tuku na jednu porci Italská zmrzlina PreGel PreGel je italská společnost založená v roce 1967 v Reggio Emilia Lucianem Rabboni. Je jedním z největších producentů a distributorů ingrediencí pro zmrzlinu, sorbety, mražené jogurty a semifreddo. Její úspěch souvisí zejména s orientací na světové novinky, inovativní produktové řady a široké portfolio. PreGel vyrábí jedinečnou linii Wellness, která zahrnuje kompletní řadu produktů vytvořených pro uspokojení potřeb konzumentů, kteří mají specifické zdravotní nároky nebo hlídají kalorie. Všechny produkty v této řadě mají ultra nízký obsah kalorií, jsou obohacené probiotickými látkami Beneo a jsou slazené speciálním přírodním sladidlem Splenda. Wellness báze PreGel vychází vstříc trendu zdravého životního stylu. Zmrzlina vyrobená ze sušených bází má přirozeně sladkou chuť, aniž by obsahovala sacharózu. Zmrzliny jsou určeny pro zákazníky, kteří nechtějí konzumovat tučné výrobky, nebo mají nízkokalorickou životosprávu. Báze Wellness se připravují smícháním s vodou a čerstvým, případně mraženým ovocem. Ke zmrzlině je možné podávat ochucované ovocné pasty. Gellato della Salute, aneb zmrzlina pro zdraví Ačkoliv v nás mohou nízkokalorické potraviny vyvolávat představu nevýrazné chuti, PreGel se snaží sladit chuťové i zdravotní aspekty zmrzliny. Zmrzlina tak neobsahuje sacharózu ani tuk, je vhodná i pro zákazníky, kteří nemohou jíst mléko a mléčné výrobky. Bonusem je obsažená vláknina Beneo, která harmonizuje trávení, zvyšuje vstřebávání vápníků a stimuluje obranyschopnost. PreGel nabízí široké spektrum příchutí zdravé zmrzliny, speciální výrobky jsou určeny přímo pro celiaky a diabetiky. Výsledná energetická hodnota 100g zmrzliny, vyrobené z bází PreGel se pohybuje kolem 80 – 90 kalorií, zatímco hodnota „nešizených“ smetanových zmrzlin se na 100 g bez problémů vyšplhá i přes 200 kalorií. Pro výrobu zdravé a přesto chuťově výborné zmrzliny se vám bude hodit nový zmrzlinový stroj, podle preferencí svých zákazníků můžete vybírat v kategoriích stroje na točenou zmrzlinu a stroje na kopečkovou zmrzlinu.
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |