Reklama |
Jahodový moučníkINGREDIENCE Těsto: 5 žloutků 5 bílků 250 g práškového cukru 1 dl rostlinného oleje 1 dl vody 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva citrónová kůra 2 lžíce kakaa Krém: 1 kg jahod cukr 2 lžíce maizeny 1 celé máslo 200g práškového cukru čokoládová poleva POSTUP PŘÍPRAVY Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůru a kakao. Z bílků ušleháme tuhý a zlehka jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na pomaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Mezitím si prosladíme jahody (pokud jsou větší rozpůlíme je). Slijeme z nich šťávu, přidáme maizenu a svaříme. Vychlazené zamícháme do předem utřeného másla s cukrem. Upečený a vychlazený moučník potřeme slabě vrstvou krému, na něj naklademe vedle sebe jahody, celé zatřeme zbylým krémem a nakonec celé zalijeme čokoládou (může se dělat i z kompotovaného ovoce např. ananasem).
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |