Reklama |
Recept na větrníky
Pálená hmota - věnečky, větrníky, banánky ... 0,225 kg voda (mléko), 0,064 kg olej (máslo), 0,002 kg sůl, 0,165 kg mouka - vodu (mléko), olej (máslo) a sůl uvedeme do varu => přisypeme prosátou mouku a restujeme (vaříme) - toto děláme proto, aby v mouce zmazovatěl škrob a byl schopen přijmout větší množství vody, než doposud - voda vázaná ve škrobu nám potom korpusy kypří - správně urestovaná hmota by se nám neměla lepit ani na hrnec ani na vařečku a měla by utvořit "kouli" => přendáme do koltíku šlehacího stroje a mícháme (protínačkou) => po mírném zchladnutí postupně přiléváme vejce - po každém přidání necháme vejce do hmoty zamíchat => pokud je hmota příliš hustá, můžeme ji přiředit malým množstvím vody - konzistence by ale neměla být příliš řídká, nebo korpusy budou rozteklé - pečení - není zrovna jednoduché - napékáme při cca 200°C - když korpus dostane objem a začne se mírně barvit, snížíme teplotu na 180°C a pootevřeme pec, aby mohla unikat přebytečná pára, která by jinak korpusy roztrhala. - zkoušku propečení provedeme prožíznutím jednoho korpusu, na noži by neměla zůstávat při prořezávání syrová hmota
- uvaříme si základní žloutkový krém dle receptury a necháme vychladnout Karamelová šlehačka - - nejprve si dopředu připravíme smetanový karamel => vezmeme 250 g cukru a pomalu ho utavíme na zlatavý karamel, mezitím si ohřejeme 250 ml smetany ke šlehání k varu
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |