Reklama |
Mramorová bábovkaINGREDIENCE 150 g hrubé mouky 150 g cukru 3 vejce 4 lžíce mléka 1 g citrónové kůry 5 g vanilkového cukru 20 g kakaa tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy 50 g čokolády na vaření a barevnou cukrářskou rýži na ozdobení INGREDIENCE Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme 3 lžíce studeného mléka, citrónovou kůru, vanilkový cukr a 150 g prosáté hrubé mouky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do připraveného těsta. Asi osminu tohoto těsta oddělíme a smícháme s kakaem. Potom je rozředíme 1 lžící studeného mléka. Do předem připravené formy na bábovku, kterou jsme vytřeli rozehřátým tukem a dobře vysypali hrubou moukou, vlijeme nejdříve světlé a pak tmavé kakaové těsto. Formu s těstem dáme do trouby, vyhřáté asi na 250 °C, a potom při střední teplotě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení vyklopíme bábovku na talíř či prkénko. Necháme ji vychladnout. Vršek můžeme polít čokoládovou polevou a posypat barevnou rýží.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |