Cukrář.cz

Reklama



Mřížkový koláč s meruňkami

12.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
225 g netučného tvarohu
zhruba 1 kg půlených meruněk z konzervy
9 lžic mléka
9 lžic oleje
150 g cukru
3 lžíce moučkového cukru
kůru nastrouhanou z 1 citronu
450 g polohrubé mouky
1 1/2 sáčku prášku do pečiva
2 sáčky vanilkového cukru
250 g husté kyselé smetany
2 vejce
1 žloutek
1 lžíci solamylu
1 lžičku smetany na šlehání
mouku na vál
tuk a strouhanku na plech

INGREDIENCE
Meruňky necháme okapat. Smícháme tvaroh, mléko, olej, 100 g cukru a citrónovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše uhněteme na hladké těsto. Dvě třetiny tohoto těsta vyválíme na pomoučeném vále na obdélník. Dáme jej na dobře vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Také zbylé těsto vyválíme na obdélník. Rádlem z něho vyřízneme zhruba 1 cm široké pásky. Na polevu umícháme dohladka zbytek cukru, vanilkový cukr, vejce a solamyl. Směsí potřeme těsto a dáme na ně meruňky. Pásky těsta položíme na meruňky do tvaru mřížky a na okrajích je pevně stiskneme. Ve smetaně rozkvedláme žloutek, mřížku jím potřeme a posypeme ji moučkovým cukrem. V předehřáté troubě (175 °C) pečeme koláč 30 minut, necháme vychladnout a rozkrájíme.


Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.