Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Linecké cukroví

01.12.2011 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Kulinářské studio Divoká vařečka Michala Bartáka v Brně, mající ve své náplni kuchařský výukový kurz pro veřejnost i profesionály, se vyznačuje širší škálou působnosti, do níž náleží předávání gastronomických informací a poznatků šéfkuchaře Michala Bartáka, jež získal při svým působeních v tuzemských restauracích a poznatkových cest v Evropě, australském i asijském kontinentu.
Do tématické výbavy Divoké vařečky náleží i cukrářské kurzy, které jsou vítaným námětem, mimo jiné, před blížící se dobou vánočních svátků.
My se na našem portálu budeme věnovat výrobě osmi druhů vánočního cukroví a průvodcem sladkou vánoční tématikou bude cukrářský mistr Martin Beránek.

                                             LINECKÁ KOLEČKA

Suroviny
Ca. 460 g hotového těsta, 210 g mouka hladká, 70 g cukr moučka,
 140 g tuk, 2 žloutky, 6 g prášek do pečiva, 1 citron – kůra i šťáva, 150 g marmeláda kyselá.

 
               Linecké těsto domácí                                       Rozválení na plát 0.5 cm

 
Vypichování různých tvarů a skládání na        Pečeme do zlatova 180 -190 °C
pečící papír                                                        Více kusů= vyší teplota

 

Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet.
Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch). Po vychladnutí polovinu tvarů potřeme marmeládou s citronovou šťávou a lepíme k sobě.

příště - Ischelské dortíčky -  

 

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.