Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Ischelské dortíčky

02.12.2011 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Další v osmidílné sérii receptů vánočního cukroví tvořeného v kulinárním studiu Divoká vařečka Michala Bartáka, budou ischelské dortíčky. Tématem ná opět provede  Martin Beránek.

Suroviny

Cca 750 g hotového
 200 g mouky hladké 
 80 g cukru moučka 
 160 g másla  
 80 g ořechů   
 20 g kakaa  
 1 citrón - kůra 
 Ořechový punč
 150 g ořechů
 75 g marmelády - kyselejší
 8 cl rumu
 25 g cukru moučky
 100 g Čokoládové polevy
 60 g Mandle celé nebo půlky nebo plátky

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle. Na druhou polovinu natřeme ořechový punč, který jsme smíchali z uvedených surovin. Slepíme dohromady čokoládovým kolečkem nahoru. Necháme uležet 14 dní.

 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Z vyváleného těsta vypíchneme tvary dortíčku a upečeme
2 - Připravené korpusy namočíme do čokoládové polevy
3 - Ozdobíme mandlí
4 - Příprava punčového krému
5 - Nanesení pučového krému
6 - Skládání dortíčků na sebe


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.