Cukrář.cz

Reklama



Vánoční cukroví - Pomerančová kolečka

09.12.2011 | Autor: Martin Beránek | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny

Cca 450 g hotového
 100 g hořká čokoláda - nahrubo nastrouhaná
 125 g tuk
 125 g cukr krupice
 špetka soli
 1 vejce
 Nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
 200 g mouka hladká
 6 g prášek do pečiva

Poleva

 150 g cukr moučka
 3 – 4 PL pomerančová šťáva
           nebo čokoládové zdobení

 
 
 
 

Obrázky jsou pojaty číselně zleva doprava, od shora dolů

1 - Přesívání hladké mouky s kypříčím práškem
2 - Přidáváme krystalový cukr, tuk, vejce, nastrouhanou kůru z pomeranče a nastrouhanou  
     čokoládu
3 - Zpracované těsto
4 - Těsto rozválíme na ca 0.5 cm a vypichujeme různé tvary
5 - Naskládáme na pečící papír a vložíme do trouby
5 - Zdobení čokoládou
6 - Zdobení cukrářskou ozdobou
7 - Finální výrobek

Postup

Změklé máslo, cukr, sůl, pomerančovou kůru a vejce zpracujeme, přidáme nastrouhanou čokoládu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout na 2 hodiny do chladničky. Na pomoučeném vále vyválíme placku 0,5 cm vysokou a vykrajujeme kolečka, hvězdice apod. Pečeme při teplotě 190 °C (170 °C horký vzduch)  do světle hněda. Kolečka necháme vychladnout na mřížce.
Poleva: do moučkového cukru přidáváme šťávu do požadované konzistence. Vychladlá kolečka potíráme polevou, kterou necháme dobře vyschnout.
Nebo postříkáme kolečka čokoládou dle vlastní fantazie.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.