Reklama |
Švestkové řezyINGREDIENCE 375 g hladké mouky 150 ml mléka 30 g čerstvého droždí 200 g cukru 1 vejce špetku soli 100 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku 1 1/4 kg švestek 150 g strouhaných mandlí 40 g červeného rybízového želé mouku na vál tuk na plech a na prkýnko POSTUP Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní důlek. Přihřejeme mléko. Do důlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si předtěsto. Potom přidáme vejce,sůl, zbytek mléka, 70 g rozpuštěného másla a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Zakryjeme je a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím opereme, přepůlíme a vypeckujeme švestky. Na pánvi zkaramelizujeme dozlatova zbylý cukr, vmícháme mandle a zbylé máslo. Tento mandlový krokant rozložíme na prkýnko potřené olejem, necháme vychladnout a nahrubo nasekáme. Vykynuté těsto na vále znovu prohněteme a vyválíme na rozměr plechu. Přendáme je na vymaštěný plech a zase necháme zhruba 30 minut kynout. Potom je obložíme švestkami, posypeme sekaným krokantem a v dobře předehřáté troubě (200 °C) pečeme 30 až 35 minut. Zatepla rozpustíme červené rybízové želé a švestky jím potřeme.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |