Cukrář.cz

Reklama



Švestkové řezy

12.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
375 g hladké mouky
150 ml mléka
30 g čerstvého droždí
200 g cukru
1 vejce
špetku soli
100 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku
1 1/4 kg švestek
150 g strouhaných mandlí
40 g červeného rybízového želé
mouku na vál
tuk na plech a na prkýnko

POSTUP
Do mísy nasypeme hladkou mouku a vyhloubíme v ní důlek. Přihřejeme mléko. Do důlku dáme droždí, 50 g cukru i malé množství teplého mléka a umícháme si předtěsto. Potom přidáme vejce,sůl, zbytek mléka, 70 g rozpuštěného másla a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Zakryjeme je a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím opereme, přepůlíme a vypeckujeme švestky. Na pánvi zkaramelizujeme dozlatova zbylý cukr, vmícháme mandle a zbylé máslo. Tento mandlový krokant rozložíme na prkýnko potřené olejem, necháme vychladnout a nahrubo nasekáme. Vykynuté těsto na vále znovu prohněteme a vyválíme na rozměr plechu. Přendáme je na vymaštěný plech a zase necháme zhruba 30 minut kynout. Potom je obložíme švestkami, posypeme sekaným krokantem a v dobře předehřáté troubě (200 °C) pečeme 30 až 35 minut. Zatepla rozpustíme červené rybízové želé a švestky jím potřeme.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.