Reklama |
Tvarohové řezyINGREDIENCE Křehké těsto: 250 g hladké mouky 1/2 bal. kypřicího prášku 120 g másla 100 g moučkového cukru 1 bal. vanilkového cukru strouhaná kůra z 1/2 citronu 1 vejce Náplň: 2 vejce 80 g cukru 60 g másla šťáva a kůra z 1/2 citronu 250 g tvarohu 125 g zakysané smetany 1/2 bal. vanilkového pudinku 30 g rozinek moučkový cukr POSTUP PŘÍPRAVY Křehké těsto: Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce. Rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 30 minut. Ze 2/3 těsta vyválíme na pomoučeném vále plát. Přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení, několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Náplň: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Přitom přidáváme cukr. Ze žloutků, másla, citrónové šťávy a kůry třeme krém. Přimícháme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkový prášek a rozinky. Vmícháme sníh. Hmotu naneseme na předpečený plát. Ze zbývajícího křehkého těsta vyválíme na prst silné válečky a utvoříme z nich na koláči mřížku. Pečeme dalších 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme. Koláč můžeme obměnit, když do tvarohu nadrobno nakrájíme čerstvé sezónní ovoce.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |