Cukrář.cz

Reklama



Tvarohové řezy

12.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Křehké těsto:
250 g hladké mouky
1/2 bal. kypřicího prášku
120 g másla
100 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
strouhaná kůra z 1/2 citronu
1 vejce

Náplň:
2 vejce
80 g cukru
60 g másla
šťáva a kůra z 1/2 citronu
250 g tvarohu
125 g zakysané smetany
1/2 bal. vanilkového pudinku
30 g rozinek
moučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY
Křehké těsto:
Mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Nadrobno nakrájíme vychlazené máslo. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, citrónovou kůru a vejce. Rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a chladíme 30 minut. Ze 2/3 těsta vyválíme na pomoučeném vále plát. Přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení, několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Náplň: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Přitom přidáváme cukr. Ze žloutků, másla, citrónové šťávy a kůry třeme krém. Přimícháme tvaroh, zakysanou smetanu, pudinkový prášek a rozinky. Vmícháme sníh. Hmotu naneseme na předpečený plát. Ze zbývajícího křehkého těsta vyválíme na prst silné válečky a utvoříme z nich na koláči mřížku. Pečeme dalších 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme. Koláč můžeme obměnit, když do tvarohu nadrobno nakrájíme čerstvé sezónní ovoce.

Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.