Reklama |
Pivní štrůdlINGREDIENCE jablka 300 g hladké mouky 1/2 kostky ztuženého tuku 16 lžic piva 6 lžic cukru skořice oříšky hrozinky POSTUP PŘÍPRAVY Do 300 gramů hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku a přidáme 16 polévkových lžic piva. Těsto zpracujeme zezačátku příborovým nožem, později rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodně nahřátý kastrůlek. Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se, takže proces nahřátí je velmi důležitý. Hotové těsto rozdělíme na polovinu a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oříšky, hrozinkami, cukrem a skořicí. S pomocí utěrky zavineme, položíme na plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než těsto začne růžovět.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |