Reklama |
Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů
Kopečková nebo točená - souboj ledových titánů Více příchutí nebo větší porce? Výhodou dražší kopečkové zmrzliny je ovšem možnost vyrobit téměř jakoukoliv příchuť a to včetně druhů s kousky čokolády, ovoce nebo ořechů, což je u točené zmrzliny nemožné. Na trhu se dnes dokonce objevují i kuriozity jako je zmrzlina vinná, kaktusová nebo česneková a tuňáková. O netradičních příchutích zmrzliny, jsme psali v jiném článku, pokud vás tato tématika zajímá, článek najdete zde. Víte co jíte? Kopečková zmrzlina se nejprve musí uvařit a to ideálně z čerstvé smetany a ovoce. Většina tuzemských zmrzlin se ale bohužel vaří z mléka, vody, cukru a rostlinných tuků, aby byl zisk co nejvyšší a cena za kopeček relativně nízká. Obě vzniklé hmoty musí následně projít pasterizací a homogenizací a poté se již jen míchají, chladí a nakonec zmrazí. Moderní stroje na kopečkovou zmrzlinu zvládnou celý proces přípravy, navíc umožňují kromě kopečkové zmrzliny také výrobu sorbett. Víc než jen zmrzlina - mražený jogurt Záleží tedy jen na vás, čemu se rozhodnete dát přednost. Nikdy ale nezapomínejte, že jedině kvalitní technika a čerstvé suroviny z vás udělají oblíbeného a prosperujícího cukráře.
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |