Reklama |
Moučník Tarte TatinTarte Tatin, název moučníku u nás téměř neznámého, ale vyvážeností neznalosti je jeho jednoduchá příprava z ještě jednodušších a hlavně dostupných surovin, kterými jsou prostá jablka. Při přípravě tarte tainu vybíráme ta nejvíce nakyslá, která zvyšují pokrmu ojediněnlý apetit. Suroviny 1 balíček lístkového těsta
Postup Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou. Cukr s 1 lžící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na oheň zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr sundáme z ohně, a přimícháme máslo a smetanu. Cukr se bude vařit a bude vypadat jako by chtěl utéci z pánve. V tomto okamžiku můžeme cukr opatrně míchat vařečkou. Cukr nalijeme do kulaté Tastin tarte formy. Pro lepší efekt posléze na cukr v pánvi dáme spirálovitě plátky jablek okořeněných skořicí. Povrch jablek pokryjeme lístkovým těstem tak aby jablka byla všechna dobře zakrytá a při 176.6°C pečeme až do zhnědnutí těsta.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |