Cukrář.cz

Reklama



Jádrové kornoutky

30.09.2012 | Autor: Johny | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 
Receptura:

0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg ořechy

- nejrve si umeleme na jemno buráky i ořechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme)
- zde je důležité, aby ořechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat přes šablonu a větší kusy ořechů, by nám při roztírání vadily

- bílky si v čistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne přešlehaného sněhu

- do pevného sněhu opatrně a velmi lehce vmícháme směs ořechů a mouky

- hmotu roztíráme přes šablonu (tvar oválků - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy

- upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe

- plníme různými náplněmi - z těch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem


* melanžér -
- stroj s otáčejícími se válci, používaný v cukrářských provozech na mletí a zjemňování


Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.