Reklama |
Jádrové kornoutkyReceptura: 0,060 kg mouka hladká, 0,140 kg bílky, 0,180 kg cukr krupice, 0,060 kg podzemnice (buráky - pražené), 0,060 kg ořechy - nejrve si umeleme na jemno buráky i ořechy a smícháme s mokou - prosejeme (umeleme na struhadle, poté smícháme s moukou a promeleme na melanžéru*, prosejeme) - zde je důležité, aby ořechy byly opravdu umleté na jemno, protože hmotu budeme roztírat přes šablonu a větší kusy ořechů, by nám při roztírání vadily - bílky si v čistém kotlíku vyšleháme s cukrem do pevného, ale ne přešlehaného sněhu - do pevného sněhu opatrně a velmi lehce vmícháme směs ořechů a mouky - hmotu roztíráme přes šablonu (tvar oválků - elipsy) na olejem pomazané a moukou vysypané plechy - upečené tvary ještě horké!!! stáčíme přes dřevěné tvořítko (pokud nebudou stáčené placičky dost horké, začnou se lámat) do tvaru kornoutků a necháme vychladnout, poté teprve můžeme jednotlivé kornoutky přípradně zasunout do sebe - plníme různými náplněmi - z těch klasických - máslovým kávovým krémem nebo ovocným bílkovým krémem * melanžér - - stroj s otáčejícími se válci, používaný v cukrářských provozech na mletí a zjemňování
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |