Reklama |
Závin makový s jablkyINGREDIENCE Těsto: 200 g hladké mouky špetka soli asi 60 g tuku 100 ml horké vody 1 lžička vinného octa nebo citrónové šťávy 50 g mouky na vyválení Náplň: 200 g umletého máku 50 ml mléka 80 g rozehřátého tuku pískový cukr podle chuti 1 lžíce skořice s mletým hřebíčkem a badyánem 500 g vykrájených jablek nastrouhaný perník nebo pšeničné klíčky rozinky skořicový cukr POSTUP PŘÍPRAVY Těsto nahřejeme. Mák přelijeme horkým mlékem, přidáme 2 lžíce rozehřátého tuk, cukr a koření, promícháme. Těsto vyválíme na utěrce. Pokapeme je tukem, posypeme perníkem nebo klíčky, potřeme makovou náplní, posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, propláchnutými rozinkami, skořicovým cukrem a závin svineme za stálého kropení těsta tukem. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a upečeme, popř. potřeme zbylým tukem.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |