Cukrář.cz

Reklama



FIALOVÝ Zličín - cukrářský seminář / -1.

03.12.2012 | Autor: Jiří Řezáč z Větrníku | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Předvánoční cukrářský finiš na pražském Zličíně ve spurtu firmy FIALA – PRAHA, je již prakticky neodmyslitelným koloritem závěru cukrářského roku. Tradiční doba, kdy se ve zvýšené intenzitě peče, vaří, smaží, obdržela tak nabídku jak na to, zase v novějším hávu, právě od přední firmy v oboru. Připomeňme, že produkty „Fialové značky“ mají ve většině svůj původ v hannoverské společnosti Martin Braun KG, která kromě svého rozsáhlého cukrářského portfólia vyplňuje prostor i v dalších odvětvích gastronomického trhu.
Předností Fialových seminářů je skutečnost, že jsou určeny výhradně specialistům z oboru, což je poskytnutí záruky, že „Fialové semináře“ nejsou, s prominutím – zapleveleny – hobby zájemci, kteří  si jednou za čas něco sladkého uklohní, ale cukrářkami, s kterými není nutné si opakovat, že jedna a jedna jsou dvě. Úměrně tomu je tak větší prostor pro odbornou diskuzi a náměty.

Zimní švestky – smetanový řez

  900 g Mürbeteig (křehké těsto)
   200 g  meruňkového džemu
1200  g  2 ks piškotové rolády světlé
              Bisquisit 100 PLUS, 1 cm silným
700 g Fruchti Top Pflaume (švestky)

Šlehačka „Zimní švestky“

  450 g Alaska-express Winterpflaume
  550 g vody asi 26 °C
2250 g smetany, neslazené
----------------------------------------
Alaska-express Winterpflaume rozpustíme ve vodě a vmícháme smetanu.

Ozdoba

150 g šlehačka na zdobení
120 g Cristaline Neutral
150 g Fruchti-Top Pflaume
  48 ks Schoko-Dekor Winterpflaume

Zhotovení

Korpus z křehkého těsta potřeme meruňkovým džemem. Na korpus položíme piškotovou roládu a 8 pásků Fruchti –Top Pflaumen a podélně ozdobíme
Spojíme  Winterpflaumen-Sahne a piškotovou roládou po stranách řezu k sobě. Horní plochu upravíme do vějířového vzezření.
Řezy vložíme asi na 1 hodinu do ledničky, necháme do lehkého zamrazení zatuhnout a poté neřežeme na jednotlivé kusy.
Dále smícháme Cristaline Neutral mit Fruchti-Top Pflaume rozmícháme a každý kus ošetříme do sucha štetcem.
Ozdobíme prostřednictvím Garniersahne und Schoko-Dekor Winterpflaume

Výrazy: Mürbeteig - křehké těsto
              Bisquisit - piškot
              Fruchti Top Pflaume -  (volně přeloženo) - švestková absolutní chuť
              Winterpflaumen-Sahne - Zimní švestková smetana
              Cristaline Neutral mit Fruchti-Top Pflaume  - Neutrál z krystalové cukru se          
              
švestkovovým ochucením  
              Garniersahne und Schoko-Dekor Winterpflaume  -
smetana na zdobení (v tomto
              případě šlehačka) a čokoládová ozdoba zimní švestky).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.