Reklama |
Závin z taženého těstaINGREDIENCE 200 g hladké mouky špetka soli asi 60 g tuku 100 ml horké vody 1 lžička vinného octa nebo citrónové šťávy 50 g mouky na vyválení strouhaný perník nebo sušené pšeničné klíčky 800 g vykrájených jablek skořicový cukr 100 g rozinek, popř. 100 g nahrubo nakrájených ořechů POSTUP PŘÍPRAVY Mouku prosejeme se solí. Tuk rozehřejeme a 2 lžíce přidáme do vody s octem nebo citrónovou šťávou, přilijeme k mouce a zpracujeme tužší těsto, podle potřeby přidáme mouku. Potom těsto vytloukáme, až je hladké a nechytá se válu. Vložíme je do mikroténového sáčku a necháme je nad párou nahřát. Pak těsto rozválíme a na moukou posypané utěrce je vytahujeme, až je průhledné. Pokapeme je rozehřátým tukem, posypeme perníkem nebo klíčky, na plátky nakrájenými jablky, skořicovým cukrem, propláchnutými rozinkami, ořechy. Těsto pomocí utěrky stáčíme a zároveň kropíme tukem. Závin přendáme na tukem potřený plech (nebo vyložený pečicím papírem), potřeme je tukem či olejem a vložíme do trouby vyhřáté cca na 210°C a upečeme. Závin znovu potřeme zbylým tukem, ještě teplý pocukrujeme a nakrájíme.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |