Cukrář.cz

Reklama



FIALOVÉ Vánoce - Perníková vánočka / -5.

13.12.2012 | Autor: Martin Braun KG | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Perníková vánočka

1000 g  medového perníkového těsta   viz. základní recept od článkem
s LebQuick

Pomerančová náplň
500 g Orangeto
250 g voda
250 g Fruchti TOP Orange
400 g máslová drobenka + Mürbella

Ozdoba
Dekorový cukr

Zhotovení
Perníkové těsto (s medem)  rozválíme na plochu 50x 80 cm.
Potřeba pomerančovou náplní
Těsto zavineme a podélně nařízneme (asi20 cm) ozdobné pruhy
Konce uzavřeme a rolku zmáčkneme
Rolku vložíme na plech vyložený pečným papírem
Povrch potřeme vodou a posypeme drobenkou
Pečeme při teplotě  200 °C  po dobu  asi 30 minut
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Perníkové základní těsto (bude používáno i pro další recepty)

Suroviny
  500 g med
  250 g voda
1000 g Lebquick – pečící přípravek
  500 g pšeničné mouky typ 550

Zhotovení
Ve vodě 40 °C rozpustíme med a vodu. Přidáme Lebquick. Směs hněteme ve šlehači   2 + 2 minuty.
V závěru hnětení přidáváme mouku a necháme přes noc (asi 8 hodin) odležet.

Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.



Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.