Reklama |
Perníkové řezyINGREDIENCE 250 g mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku 1 lžička skořice s mletým hřebíčkem, badyánem a novým kořením najemno nastrouhaná kůra z poloviny dobře omytého citronu 100 g medu 50 g moučkového cukru 1 vejce tuk na plech Náplň: 200 g povidel rozinky předem propláchnuté a namočené v rumu smíchané s překrájenými fíky, datlemi a ořechy proslazené ovoce rum med POSTUP PŘÍPRAVY Mouku s kypřicím práškem a kořením prosejeme na vál, přidáme citrónovou kůru, tekutý med, prosátý cukr a vejce a zpracujeme těsto. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Z poloviny těsta rozválíme plát a přendáme jej na tukem potřený plech. Povidla promícháme s nakrájeným ovocem, dochutíme rumem a medem. Naplní potřeme plát těsta a druhým plátem rozváleným z druhé poloviny těsta náplň pokryjeme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme. Ještě teplé krájíme na obdélníčky, po vychladnutí uložíme v chladu a necháme odležet.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |