Reklama |
Důlkové koláčkyINGREDIENCE Křehké těsto: 300 g hladké mouky, 200 g tuku, 80 g práškového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, špetka strouhané vanilky Náplň: rybízová marmeláda, barevný máček POSTUP PŘÍPRAVY Z těsta nakrájíme kousky a zkulatíme je na kuličky. Urovnáme je na plech a obrácenou vařečkou do nich uděláme důlky, do kterých špičkou nože vkládáme kousky marmelády. V troubě vyhřáté na 200 °C je dobleda upečeme. Pečivo ihned sesuneme na podložku a po vychladnutí je nepatrně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme máčkem, nebo je necháme bez ozdoby a před podáváním je pocukrujeme.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |