Reklama |
DIAMANTové receptury
Základní receptura Sponge Mix Sponge Mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diaron vanilka 0,05 kg, Diaron citron 0,02 kg, těsto celkem 17,57 kg Základní receptura Choco Sponge Mix Choco Songe mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diarom vanilka 0,05 kg, těsto celkem 17,52 kg Všechny komponenty rychle vyšleháme po dobu 6 -10 minut. Po vyšlehání je možno těsto smíchat s 1 -2 l tekutého margarínu či jedlého oleje. Sponge Mix je výborný pro výrobu populárních muffins. Po vymíchání těsta a přidání 1 - 2 l tekutého oleje či margarinu přidáme do hmoty podle chuti kousky čokolády, hrozinky, kompotované ovoce nebo ořechy a plníme do papírových muffins forem. Sponge Mix má velký objem při pečení a proto plníme jen do dvou třetin objemu formiček. Pečeme při otevřených odtazích při teplotě 220 °C po dobu 20 minut.
Chantivit - rostlinná šlehačka pro výrobu šlehačkových dortů a zákusků. Má výborný nášleh a dlouhou trvanlivost. Po vymíchání s Mix Mousse Baviere různých chutí dostaneme vynikající krém. Pracovní postup: Před použitím cca 24 hodin při + 2 až 5 °C uskladníme do chladu. K našlehání naplníme do studené čisté nádoby (do jedné čtvrtiny objemu nádoby). Pro zabránění vystřikování šleháme nejdřív ve střední rychlosti, poté dokončíme vyšší rychlostí. Pracovní postup: Mix Mousse Baviere 250 g, voda 250 g, Chantivit 1000 g. Mix mousse dobře smícháme s vodou a s našlehanou šlehačkou Chantivit. Chantivit nikdy nešleháme do tuha, při smíchání s Mix Mousse by došlo ke zdrcení krému.
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 2. ledna 2025
svátek slaví Karina, zítra Radmila Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |