Reklama |
Mokka dortINGREDIENCE Korpus: 3 vejce 150 g cukru krupice 120 g hladké mouky 3 lžíce kakaa 3 lžíce instantní kávy mokka Krém: 25 g želatiny 2 dl silné mokka kávy 500 ml smetany ke šlehání 3 lžíce švestkových povidel strouhaná čokoláda na ozdobu POSTUP PŘÍPRAVY Vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané těsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme pečícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Studený korpus odřízneme, prokrojíme a potřeme povidly. Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávě pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehačku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natřeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort společně se strouhanou čokoládou.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |