Reklama |
Kávový dort s ořechyINGREDIENCE 3 celá vejce 130 g cukru 1 vanuilkový cukr 75 g mouky 75 g maizeny 1 lžička prášku do pečiva 2 lžíce instantní kávy 700 g sladké smetany 75 g sekaných lískových jader 2 lžíce plátků lískových jader 2 lžice kakaa 14 čokoládaových čoček pečící papír, tuk POSTUP PŘÍPRAVY Na těsto použijeme 3 celá vejce, která smícháme v misce se 3 lžícemi horké vody a šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny zhruba minutu při nejvyšší rychlosti. Pak smícháme 100 g cukru s vanilkovým cukrem a vsypeme do vaječného krému. Šleháme další dvě minuty. Dále smícháme mouku, maizenu a prášek do pečiva. Směs prosijeme na vaječný krém, krátce zašleháme při nejnižší rychlosti. Těsto rozetřeme na dno vymaštěné a pergamenovým papírem vyložené dortové formy o průměru 24 cm. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby (v elektrické na 175 stupňů C, v plynové stupeň č.2) a pečeme asi 25 minut. Korpus hned po upečení vyklopíme na utěrku vysypanou cukrem a papír opatrně, ale rychle stáhneme. Necháme ho vychladnout a pak ho dvakrát podélně překrojíme. Mezitím do tuha ušleháme sladkou smetanu a vsypeme do ní 30 g cukru. Instantní kávu smícháme s 1/2 lžíce horké vody, necháme vychladit, a poté ji lehce spolu s nasekanými lískovými jádry vmícháme do šlehačky a rozkrojený korpus s ní naplníme. Zbylou smetanu také ušleháme a dort jí pečlivě i ze stran potřeme. Vrch posypeme prosátým kakaem, zbylou šlehačkou a čokoládovými čočkami, boky posypeme plátky lískových jader.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |