Cukrář.cz

Reklama



Tmavý čokoládový mousse s višňovým dipem

05.11.2013 | Autor: Blu Gekko | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Ingredience

200g Lindt čokoláda na vaření
nebo Excellence 70%
5 vajec
Špetka soli
150 g cukru
2 lžíce rumu
125 g šlehačka
2-3 lžíce třešní
400ml višňové šťávy
Semena z 1 vanilkového lusku
1 celá skořice
3kusy badyánu
1 čajová lžička kukuřičného škrobu rozpuštěného v malém  množství studené vody
Šťáva z půlky citronu
200 g višní
4-5 lžíce strouhané čokolády z řady Lindt Excellence na ozdobu

Postup
• Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťe ji ve vodní lázni.
• Oddělte žloutky od bílků.
• Přidejte špetku soli do bílků a ušlehejte do tuha. V průběhu šlehání postupně přidávejte 100 g  
• Do žloutků přidejte semínka z vanilkového lusku, dále rum a metličkou je vyšlehejte do pěny. 
   cukru.
• Do vzniklé pěny vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, dále šlehačku a ztuhlé bílky.
• Čokoládovou pěnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladká a nechte v 
   ledničce zakryté po dobu 3 hodin.
• Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán)
   a povařte  na mírném ohni asi 15 minut.
• Do višnové omáčky/polévky přidejte rozpuštěný kukuřičný škrob a vzniklou směs přelijte přez 
   síto. Dle chuti přidejte  štávu z citrónu.
• Do hlubokých talířů vložte třešně, nalijte višňovou omáčku/polévku a do středu umístěte
•  Ozdobte hoblinami nastrouhané čokolády kopeček čokoládové pěny.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.