Reklama |
Piškotové srdíčkoINGREDIENCE Na těsto: 3 vejce 6 lžic moučkového cukru 6 lžic hladké mouky tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy Na krém: 60 ml mléka 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí 6 lžic másla 7 – 10 lžic moučkového cukru 1 lžíci rumu špetku potravinářského barviva 3 mandlové růžičky POSTUP PŘÍPRAVY Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pěny, postupně přidáme 4 lžíce vařící vody. Z bílků našleháme sníh, přisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pěny. Toto těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, rozhrneme tak, aby u okrajů byla vrstva vyšší a pečeme ve středně vyhřáté trouby přibližně 20 minut. Pudink rozmícháme v troše studeného mléka, vlijeme do zbytku mléka, které jsme si předem zahřáli, a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Sejmeme a za občasného míchání vychladíme. Ušleháme s částí moučkového cukru, postupně přidáváme kousky změklého másla a zbývající cukr. Všleháme rum. Menší část krému smícháme s barvivem. Oba krémy dáme do lednice. Vychladlé piškotové srdce rozřízneme a nožem pomažeme spodní část si 0,5 až 1 cm vysokou vrstvou světlého krému. Přiklopíme vrchní část a celý korpus ze stran i povrchu pomažeme slabou vrstvou krému. Srdce ozdobíme barevným krémem nebo čokoládou a mandlovými růžičkami.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |