Cukrář.cz

Reklama



Jahodové mraky

29.01.2014 | Autor: IREKS | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Český národ miluje jahody, jahodová příchuť je v potravinářských výrobcích jednoznačně  nejoblíbenější. V dnešní době jsou navíc jahody k dostání celoročně, a proto se stále častěji používají také v cukrářské výrobě.
Jahodové mraky jsou luxusní moučník originální nejen svým jedinečným designem, ale také svojí vynikající chutí.

Cukrářský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze směsi Paloma, s lehkým šlehačkovým jahodovým krémem. Ten je připraven z měkkého tvarohu, KARINY Jahoda
a čerstvých jahod. Má příjemnou chuť a vůni jahod a jemnou
červeno – růžovou barvu.

Suroviny na 2 plechy 60 cm x 10 cm Množství (g) Pálená hmota:
Paloma 165 g
Voda pitná 260 g
Olej jedlý 80,

Jahodová náplň:
KARINA Jahoda 220
Voda pitná do KARINY 100
Cukr krupice 30 g
Tvaroh měkký 690
Sanett 27 g
Voda pitná do Sanettu 54 g
Jahody čerstvé 200 g

Doporučený technologický postup:

Pálená hmota:
suroviny spojíme a necháme 5 min odležet. Poté mícháme
protínačkou při střední rychlosti stroje cca 5 min do hladké a homogenní
konzistence. Takto připravenou hmotu rozetřeme do dvou plechů s okrajem
(60 cm x 10 cm), které jsou vyloženy pečícím papírem. Do jednoho plechu
dávkujeme 270 g hmoty, do druhého 200 g hmoty.
Pečeme při 200 °C po dobu cca 25 – 30 min (parametry jsou pro elektrickou sázecí pec).
Jahodová náplň: KARINU Jahoda vyšleháme s vodou a cukrem a necháme 15 min
odležet, poté ji přidáme k měkkému tvarohu a společně šleháme. Nakonec vmícháme
mírně zchladlý roztok Sanettu a jahody rozkrájené na menší kousky.
Dohotovení: na vychladlý plát s navážkou 270 g rozetřeme Jahodovou náplň
a přiložíme druhý plát s navážkou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na požadované
řezy, povrch můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.