Reklama |
Dvoubarevný dortSvětlé těsto: 100 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřicího prášku 30 g škrobové moučky 50 g pískového cukru 40 g tuku 3 žloutky 3 bílky tuk a polohrubá mouka na formu Tmavé těsto: 100 g polohrubé mouky 1/2 lžičky kypřicího prášku 100 g čokolády 50 g pískového cukru 30 g tuku 4 žloutky 4 bílky tuk a polohrubá mouka na formu Krém: 250 ml mléka 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí 50 g čokolády 100 g moučkového cukru 250 g másla nebo tuku rybízová marmeláda čokoládové hoblinky POSTUP PŘÍPRAVY Světlé těsto: mouku prosejeme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Cukr utřeme se změklým tukem, postupně přidáváme žloutky a našleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do žloutkové hmoty po částech vmícháme mouku a část sněhu. Zbylý sníh už do těsta jen lehce obracíme. Těsto naplníme do vytřené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme je. Po částečném vychladnutí korpus vyklopíme. Tmavé těsto: mouku prosejeme s kypřícím práškem. Čokoládu v horké vodní lázni rozehřejeme a dohladka rozmícháme. Cukr utřeme se změklým tukem a prochladlou čokoládou, postupně přidáváme žloutky a našleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do čokoládové hmoty po částech přidáváme mouku střídavě s částí sněhu, zbylý sníh do těsta jen lehce obracíme. Těsto naplníme do vytřené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme. Částečně vychladlý korpus vyklopíme. Krém: část mléka ohřejeme. Ve zbylém rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k horkému mléko a mícháme do zhoustnutí. Pudink občas promícháme a necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme, v horké vodní lázni ji rozehřejeme a dohladka promícháme. Prosátý cukr utřeme se změklým máslem nebo tukem, postupně přidáváme pudink a našleháme. Polovinu krému oddělíme a vešleháme prochladlou čokoládu. Tmavý korpus napříč rozkrojíme, potřeme marmeládou a částí světlého krému. Pokryjeme světlým korpusem, ten potřeme marmeládou, částí tmavého krému, pokryjeme plátem z tmavého těsta, který potřeme světlým krémem. Korpus potřeme zbylými krémy a nakonec jej přizdobíme čokoládovými hoblinami.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |