Reklama |
Jahody v čokoláděINGREDIENCE 750 g krásných jahod 6 cl italského mandlového likéru(Amaretto) 150 g čokolády na vaření 400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt cukrářské piškoty POSTUP PŘÍPRAVY Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivě namáčíme do rozpuštěné čokolády a na alobalu necháme v ledničce rychle zchladnout. Mezitím si připravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopečkách na talířky. Obložíme jahodami v čokoládě. Zbytek ovoce překrájíme na půlky a také upravíme na talířky. Jako přílohu podáváme cukrářské piškoty
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |