Cukrář.cz

Reklama



Jahody v čokoládě

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
750 g krásných jahod
6 cl italského mandlového likéru(Amaretto)
150 g čokolády na vaření
400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt
cukrářské piškoty

POSTUP PŘÍPRAVY
Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivě namáčíme do rozpuštěné čokolády a na alobalu necháme v ledničce rychle zchladnout. Mezitím si připravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopečkách na talířky. Obložíme jahodami v čokoládě. Zbytek ovoce překrájíme na půlky a také upravíme na talířky. Jako přílohu podáváme cukrářské piškoty

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.