Reklama |
Věnečky s krémemINGREDIENCE 350 g mouky 20 g droždí 1/8 l mléka 100 g másla 4 vejce 100 g cukru sůl 100 ml pomerančové šťávy nebo sirupu 50 ml pomerančového likéru 2 vanilkové cukry 250 g tvarohu šťáva z 1 citronu 200 ml smetany ke šlehání ztužovač šlehačky tuk na vymazání formy POSTUP PŘÍPRAVY Mouku nasypeme do mísy. Zahřejeme mléko, vložíme do něj droždí a vmícháme trochu mouky. Pak necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Roztavíme máslo, do mísy dáme Vejce, 3 lžíce cukru a sůl, přimícháme másla a vlijeme kvásek. Z přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přibližně 30 minut. Tukem vymažeme 9 formiček, které naplníme do poloviny těstem. 20 minut necháme odležet. Potom pečeme v troubě (200 C) asi 20 minut. Necháme vystydnout na koláčové mřížce a vyklopíme.. Připravíme si polevu tak, že smícháme pomerančovou šťávu, pomerančový likér a 1 balíček vanilkového cukru. Polevou pak potřeme věnečky. Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |