Reklama |
Bavorské vdolečkyINGREDIENCE 400 g mouky 2 lžíce moučkového cukru špetka soli 20 g droždí 1/4 l mléka 3 lžíce másla 2 žloutky 1 lžíce rumu 500 g rostlinného tuku na smažení 200 ml smetany ke šlehání 150 g kompotovaných brusinek několik lístečků zelené máty POSTUP PŘÍPRAVY Do mísy prosijeme mouku, cukr a sůl. Připravíme si kvásek z droždí, několika lžic mléka a cukru.V hrnci zahřejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek přilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahřáté mléko s máslem, žloutky a rum a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odležet přibližně 20 minut. Promícháme vařečkou ne elektrickým šlehačem a necháme ještě jednou odpočinout. Potom nabíráme lžící těsto, Z něhož vytvarujeme pomoučenýma rukama koule. Do jejich středu vytlačíme prsty důlky. Vdolečky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvě rostlinného tuku. Necháme vychladnout.. Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Potom důlky vdolečků naplníme brusinkami a šlehačkou. Povrch bavorských vdolečků můžeme ozdobit několika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |