Reklama |
KoblihyINGREDIENCE 50 dkg - hladké nebo polohrubé mouky 4 dkg - tuku 4 dkg - cukru 4 - žloutky 3 dkg - droždí 1/4 l - mléka trochu rumu špetka soli citrónová kůra POSTUP PŘÍPRAVY Obvyklým způsobem připravíme kvásek, zvlášť utřeme tuk s cukrem, potom přidáme žloutky a třeme do pěny Postupně přidáme kvásek, mouku, lžíci rumu, citr. kůru, mléko a vypracujeme vláčné, hladké těsto, které necháme asi 50 minut vykynout Potom lehce rozválíme na silnější plát, skleničkou naznačíme kolečka velikostí koblih, do středu dáme kousek tužší zavařeniny, přikryjeme vykrojeným kolečkem z těsta a rukou dobře okraje přitiskneme. Skleničkou znovu upravíme tvar koblihy a necháme asi půl hodiny odpočinout Smažíme ve vyšší vrstvě tuku nejdřív pod pokličkou, po obrácení koblihy bez pokličky. Tuk musí být dobře rozpálený, kobliha musí plavat
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |