Cukrář.cz

Reklama



Jahodový pudink

15.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
300g čerstvých jahod
30g mleté želatiny
100ml vody
250ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
80g pískového cukru
2 bílky

POSTUP PŘÍPRAVY
Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namočíme na půl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. Část mléka ohřejeme, ve zbylém promícháme pudinkový prášek a polovinu cukru, přilijeme do horkého mléka a povaříme, necháme prochladnout. Jahody překrájíme, rozmixujeme s prochladlým pudinkem a želatinou. Z bílků ušleháme sníh a vešleháme zbylý cukr. Lehce jej vmícháme do jahodové hmoty, naplníme ji do formy a necháme v chladu ztuhnout. Potom dno formy krátce ponoříme do horké vody, pudink vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehačkou a ovocem podle sezóny.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.