Reklama |
Jahodový pudinkINGREDIENCE 300g čerstvých jahod 30g mleté želatiny 100ml vody 250ml mléka 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku 80g pískového cukru 2 bílky POSTUP PŘÍPRAVY Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namočíme na půl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. Část mléka ohřejeme, ve zbylém promícháme pudinkový prášek a polovinu cukru, přilijeme do horkého mléka a povaříme, necháme prochladnout. Jahody překrájíme, rozmixujeme s prochladlým pudinkem a želatinou. Z bílků ušleháme sníh a vešleháme zbylý cukr. Lehce jej vmícháme do jahodové hmoty, naplníme ji do formy a necháme v chladu ztuhnout. Potom dno formy krátce ponoříme do horké vody, pudink vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehačkou a ovocem podle sezóny.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |