Cukrář.cz

Reklama



Řez se zakysanou smetanou a s meruňkami

23.05.2014 | Autor: Ireks - Enzyma | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Lahodný a osvěžující moučník, který nadchne svojí lehkostí ať už v kombinaci s meruňkami či s jakýmkoli jiným ovocem. Spotřebitele zaujme na pohled a nenáročnou přípravou, která si získá přízeň výrobců.
Milky Cream
představuje jedinečný produkt ke ztužení mlékárenských výrobků - tvarohu, zakysané smetany, jogurtu. Je naprosto odlišný od KARIN a jiných ztužovačů.
Připravuje  se za studena nebo se nechá odležet ihned nebo se nechá odležet do druhého dne.
Vzniklý krém  lze zpracovávat roztíráním na roládový plát plněním do dortových ráfků, dortových plechů s okrajem nebo k tvorbě pohárů.
Sandra DE LUXE je směs k výrobě třených hmot s lahodnou máslovou příchutí.
Sanett je želatina v prášku ke ztužení smetany a rostlinných krémů.
Topglanz je želírující přípravek v podobě netuhnucího želé, který lze používat za studena. Je čirý, lesklý a jeho použití je velmi snadné.
meruňkami

RECEPTURA v gramech

Světlá hmota:

Sandra DE LUXE
230,0
Vaječný tekutý obsah 70,0
Voda pitná 35,0
Olej jedlý 80,0

Smetanová náplň:

Zakysaná smetana (15 % tuku) 670,0
Voda pitná 100,0
Milky Cream 280,0
Sanett 18,0
Voda pitná do Sanettu 36,0
Meruňky kompotové (půlky) 400,0

Dohotovení:
Ovocná náplň meruňková 150,0
Topglanz 50,0
Sanett 18,0
Voda pitná do Sanettu 36,0

Doporučený technologický postup:

Světlá hmota:
suroviny spojíme a necháme 5 minut bobtnat. Poté mícháme při nejnižší
rychlosti stroje cca 1 minutu do hladké a homogenní konzistence. Hmotu rozetřeme
na plech s okrajem (20 cm x 30 cm) a vyloženým pečícím papírem.
Pečení: při 170 °C po dobu cca 30 – 35 minut, zavřený odtah páry
(parametry jsou pro elektrickou sázecí pec).
Smetanová náplň: zakysanou smetanu rozmícháme s vodou a vyšleháme s Milky
Creamem (5 minut). Nakonec vmícháme mírně zchladlý roztok Sanettu (Sanett
rozmícháme s vodou o teplotě cca 80 °C). Část takto připravené náplně (400 g)
rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe půlkami meruněk.
Zatřeme zbývající náplní a necháme v lednici ztuhnout.
Dohotovení: meruňkovou ovocnou náplň rozšleháme s Topglanzem, smícháme
s teplým rozvarem Sanettu a zalijeme povrch vychlazeného výrobku.

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.