Cukrář.cz

Reklama



Příprava jahodového dortu

02.06.2014 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt. Ale tento způsob provedení má úskalí v tom, že právě tato část ovoce  podléhá jeho ryclému osýchání nebo dokonce hnilobě. Proto takto zvolený způsob přípravy, byť efektivní, není vhodný na delší dobu skladování a je určen spíše pro rychlejší konzumaci.

 

Suroviny
    4 vejce
200 g cukr pískový
200 g mouka hladká
300 g jahody zahradní
    2 lžíce marmeláda jahodová
 0.5 l puding
300 g šlehačka
    1 sáček ztužovač

Korpus
Cukr a vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáváme mouku.
Upečeme při teplotě 180 °C po dobu asi 20 minut.

Pudingový krém
Uvařený puding smícháme se šlehačkou.  Přidáme ztužovač.

 

Postup

1 - zhotovíme piškotový korpus, který po vychladnutí rozřízneme a pomažeme marmeládou.
2 - připravený krém rozetřeme na korpus
3 - vložíme zpět do formy a na povrch rozložíme připravené jahody
4 - zalijeme agarem a necháme asi 2 hodiny zatuhnout
5 - po zatuhnutí vyjmeme z formy a boky pomažeme šlehačkou
6 - vyjmeme z formy, pomažeme okraje korpusu šlehačkou a obsypeme libovolným posypem   
      (kokos, ořechy, strouhaná čokoláda atd.)
7 - dort nakrájíme na libovolné části.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.