Reklama |
Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenitŘada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec. Ale na druhou stranu - cukrářské výrobky vzhledem ke svému charakteru a způsobu výroby byly řazeny vždy mezi výrobky epidemiologicky rizikové. Toto tvrzení mohu doložit hned několika statistickými údaji.
Od začátku letošního roku nabyl účinnosti zákon č. 306/2000 Sb., kterým se měnila některá ustanovení zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích. Dle této novely hygienická služba přestala vykonávat dozor nad epidemiologicky rizikovými skupinami potravin, tedy mimo jiné i nad cukrářskými výrobky. V cukrářských výrobnách tedy dozor vykonává ČZPI. Hygienická služba vykonává dozor v zařízeních společného stravování a dále ukládá opatření při poškození či ohrožení zdraví lidí. To znamená, že provádí šetření včetně zajištění odběru vzorků při vzniku alimentárních onemocnění. Cukrářské výrobky zaujímají přední místo. Proč tomu tak je?
Příbuzné články...
16.03.2020 Coronavirus v podobě vodopádu17.03.2019 Dominový efekt salmonely 09.03.2016 Palmový olej a legislativní zákulisí 02.09.2013 Pojištěná salmonela 25.02.2013 Lze na salmonelu uzavřít pojištění? [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |