Cukrář.cz

Reklama



Makový hřbet

03.02.2003 | Autor: Petr Severa | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


Suroviny:

vejce celá             0,250 kg
cukr moučka          0,120 kg
tuk (máslo)            0,120 kg
mletý mák             0,150 kg
krájené ořechy       0,050 kg
hrubá mouka          0,050 kg
vanilkový cukr        0,030 kg
prášek do pečiva    0,010 kg
rum                      0,020 kg
voda                    0,150 kg
mletá skořice         0,010 kg

Techologický postup:

Žloutky, cukr, moučka a tuk třeme do pěny za postupného přidávání vody. Hrubou mouku smícháme s pečivovým práškem, ořechy, mákem a mletou skořicí. Vyšleháme z bílků tuhý sníh. Spojíme zlehka s tukovou částí a přidáme rum. Pečeme ve vymaštěné, vysypané formě. Možno polévat různými polevami nebo jen cukrovat.


Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.