Cukrář.cz

Reklama



Dezert pohádka

08.02.2003 | Autor: ISŠ Frenštát p. Radhoštěm | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Recepty při příležitosti stého výročí založení školy věnovala ISŠ Frenštát p. Radhoštěm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sachrova hmota - korpus                Surovina na krém:
Suroviny:                                             máslo            0,100 kg
bílky tekuté     0,200 kg                  kakao            0,050 kg
žloutky tekuté  0,100 kg
cukr krupice     0,100 kg                  Suroviny na náplň
mouka hladká   0,120 kg                   máslo            0,100 kg
kakao             0,060 kg                   cukr moučka   0,250 kg
olej                0,060 kg                   rum               0,100 kg
                                                   čok. poleva     0,400 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Technologický postup:

Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného přidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obě hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm. Plát pečeme při teplotě 220 °C. Na upečený plát naneseme vyšlehaný krém. Na krém naneseme náplň, kterou si připravíme vyšleháním másla s moučným cukrem, přidáním mletých ořechů a rumu. Po ztuhnutí vypichujeme kolečka a potahujeme v čokoládové polevě.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.