Cukrář.cz

Reklama



OVOCNÁ PÁJ /10 porcí/

28.02.2003 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Charakteristika: Dort na povrchu zdobený šlehačkou a chipsovanými mandlemi. Na řezu pájový korpus s tenkou vrstvou žloutkového krému a naskládanou směsí čerstvého pokrájeného ovoce, zakončeno neutrální ovoželovou polevou.
Svěží chuť a vůně ovoce se vhodně doplňuje s výraznou chutí vanilky.

Suroviny a přísady:

120 g pájový korpus                     
400 g žloutkový máslový krém       
500 g směs čerstvého pokrájeného ovoce              
300 g ovožel poleva neutrál          
150 g šlehačka                            
  50 g chipsované mandle                
  20 g výrobní ztráty                       
1500 g hmotnost hotového výrobku       
1520 g celkem      

                     

Výrobní postup:
Pájový korpus ponecháme ve formě a naneseme rovnoměrnou vrstvu žloutkového krému na níž naskládáme předem očištěné nakrájené ovoce dle vlastní fantazie. Přeleštíme rozehřátou ovoželovou polevou. Necháme ztuhnout v chladném prostředí. Po zchladnutí páj vyjmeme z formy a nahřátým nožem krájíme na stejné dílky, které zdobíme šlehačkou a chipsovanými mandlemi.

PÁJOVÝ KORPUS:

 500 g hladká mouka                      
 250 g 100% tuk                          
  1 ks    vejce                                          
 150 g  voda
 100 g  cukr moučka                      
             špetka soli
1040 g celkem
     80 g výrobní ztráty                       
   960 g hmotnost hotového
výrobku na 8 forem
o průměru 25 cm.               

Výrobní postup:
Všechny suroviny se zpracují v těsto, které se vyválí na slabý plát, jenž vložíme do pájové formy a propícháme vidličkou. Pečeme při teplotě 17 °C cca 15 minut.

OVOŽEL POLEVA NEUTRÁL:

množství na jednu formu
100 g ovožel neutrál                      
200 g voda                                   
300 g celkem                                

Recepturu sestavil
Radek Procházka


Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.