Reklama |
Velikonoční beránek
Oddělíme bílky od žloutků. Z cukrů a žloutků vyšleháme pěnu. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Obě dvě směsi za postupného přidávání mouky, ovoce a citrónové šťávy promícháme. Vymazanou formu máslem vysypeme moukou a následně naplníme hmotou. Pečeme pro teplotě 180°C zhruba 40 minut. Zkoušku upečení provádíme tlakem prstů na povrch, když se hmota vrátí do původní polohy, pečení můžeme ukončit. Zkoušku upečení můžeme též provést vpichem špejle, pokud se na ní hmota nelepí, rovněž pečení můžeme ukončit. Výrobek nenecháme zchladnout a v teplém stavu vyklopíme z formy. Beránka dozdobíme např. cukrem, čokoládovou polevou, fondánem atd.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |