Reklama |
Receptury od Diamantu
Základní receptura Sponge Mix Sponge Mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diaron vanilka 0,05 kg, Diaron citron 0,02 kg, těsto celkem 17,57 kg
Základní receptura Choco Sponge Mix Choco Songe mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diarom vanilka 0,05 kg, těsto celkem 17,52 kg Všechny komponenty rychle vyšleháme po dobu 6 -10 minut. Po vyšlehání je možno těsto smíchat s 1 -2 l tekutého margarínu či jedlého oleje. Sponge Mix je výborný pro výrobu populárních muffins. Po vymíchání těsta a přidání 1 - 2 l tekutého oleje či margarinu přidáme do hmoty podle chuti kousky čokolády, hrozinky, kompotované ovoce nebo ořechy a plníme do papírových muffins forem. Sponge Mix má velký objem při pečení a proto plníme jen do dvou třetin objemu formiček. Pečeme při otevřených odtazích při teplotě 220 °C po dobu 20 minut.
Pracovní postup: Před použitím cca 24 hodin při + 2 až 5 °C uskladníme do chladu. K našlehání naplníme do studené čisté nádoby (do jedné čtvrtiny objemu nádoby). Pro zabránění vystřikování šleháme nejdřív ve střední rychlosti, poté dokončíme vyšší rychlostí. Pracovní postup: Mix Mousse Baviere 250 g, voda 250 g, Chantivit 1000 g. Mix mousse dobře smícháme s vodou a s našlehanou šlehačkou Chantivit. Chantivit nikdy nešleháme do tuha, při smíchání s Mix Mousse by došlo ke zdrcení krému.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |