Cukrář.cz

Reklama



TIRAMISU

fiogf49gjkf0d

Od rakouského cukrářského kolegy jsme obdrželi návod na  tiramisu. Zkuste jej vyrobit i v našich podmínkách a porovnejte jeho přípravu a chuť s tím, jak jste zvyklí ve vašich dílnách.

Suroviny: 4 žloutky, 10 dkg cukru, 1 balíček vanilinového cukru oetker, 50 dkg mascarina, 1/16 l vaj. likéru, 4 bílky, 40 ks piškotů, 1/4 l ledové kávy, kakao.

Postup: Žloutky, cukr a vanilinový cukr vyšleháme do pěny a přidáme mascarino a vaječný likér. Poté vyšleháme bílky do tuhého sněhu. 
                Zkoušku tuhosti provedeme řezem nože.  Piškoty namočíme v ledové kávě a polovinu z připraveného počtu poskládáme těsně vedle  sebe. do ploché formy. 
                Polovinou zhotoveného krému polijeme piškoty. Poté položíme druhou řadu zbylých piškotů a prolijeme zbytkem krému. Povrch posypeme jemnou vrstvou kakaa.
                Tiramisu vložíme do ledničky a necháme 3 - 4 hodiny zchladnout.

(Pozor na hygienické normy při používání tepelně nezpracovaných vajec!)

               



Dnes je neděle neděle 24. listopadu 2024
svátek slaví Emílie, zítra Kateřina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.