Cukrář.cz

Reklama



JAHODOVÉ POKUŠENÍ S LESNÍMI PLODY

10.10.2003 | Autor: Radek Procházka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Charakteristika:

Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.

Suroviny: čerstvé jahody 100 g, voda 125 g, alaska jahodová 100 g, šlehačka 500 g, cukr moučka 50 g, olej 50 g, roládová hmota piškotová 100 g, jahodová omáčka 200 g, lesní plody 300 g, jogurt bílý 100 g.

Celkem                       1625 g
Výrobní ztráty                 25 g
Váha hotového výrobku 1600 g

Výrobní postup:

Formičky vymažeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem a na dno vložíme vypíchnutý piškotový plát ve tvaru formičky a do středu vložíme jahodu. Nyní si připravíme náplň. Alasku rozmícháme s vodou, přidáme 1/3 ušlehané šlehačky a po té vmícháme zbytek. Pěnou naplníme připravené formičky a uhladíme. Necháme zatuhnout. Zdobíme na talíři lesními plody a jahodovou omáčkou do které kápneme bílý jogurt, který potáhneme párátkem.

Jahodová omáčka: jahody mražené 400 g, cukr krupice 150 g, krémový prášek 30 g, voda 200 g, griotte 25 g,

Celkem                       805 g
Výrobní ztráty               55 g
Váha hotového výrobku 750 g

Výrobní postup:

Mražené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto připravené jahody smícháme s cukrem a částí vody. Směs přivedeme do varu. Po uvedení do varu přilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaříme. Po částečném zchladnutí zamícháme griotte.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.