Cukrář.cz

Reklama



Vánoční hvězda - Vánoční recept

09.12.2005 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny:
4 žloutky
15 dkg cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 bílky
10 dkg polohrubé mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
10 dkg nastrouhaných vlašských ořechů

Postup:
Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme ořechy a vše opatrně ručně promícháme. Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané  hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem. Takto upravenou hvězdu potáhneme čokoládovou polevou, povrch ozdobíme marcipánovými hvězdičkami a stříbrnými perlami.


Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.