Reklama |
Ještě jednou agarAgar byl na našem portálu zmíněn již vícekrát. Podívejme se nyní na něj po zdravotní stránce. Víme, že agar je mořská chaluha rostoucí nejrychleji ze všech bylin, které známe, a představuje přechod od vodních živočichů k rostlině. Ve svém vývoji nasává do sebe všechen složitý a mnohotvárný život infusorií obsažené v mořských hlubinách. Lze tedy říci, že představuje jakýsi souhrn vykrystalizovaného života. Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven. Sníme-li agar suchý a zapijeme jej šálkem horké vody nebo kávy, doslovně v žaludku obživne a zmítá sebou. A to tak dlouho než je stráven. Po dobu trávení je náš zažívací trakt oproštěn bacilů. Užíváme-li agar každý den na lačný žaludek mezi hlavními jídly, reguluje náš organismus lépe než kterákoliv jiná bylina. Agar japonský nebo východoindický, jenž tvoří tyčinky čistě sklovité a až téměř průhledné, obsahuje více jodu a jiných léčivých látek. Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje. Posiluje tělo, upravuje činnost všech žláz a desinfikuje žaludek. Agar je též možné používat v polévce nebo rozkrájený na nudličky s ovesnými vločkami. Pozor abyste pro kunzumaci požívali agar pravý
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |