Reklama |
EUROMENU Jany BOBOŠÍKOVÉPopulární televizní moderátorka Jana Bobošíková, která opouští prkna televizních ramp hodlá zamířít do pětadvacetihvězdičkového evropského souhvězdí politického nebe. Tato mise s sebou nese mnoho úskalí a jedním z ostrých útesů, které mohou rozhodnout o volebním efektu je velmi náročná předvolební kampaň, v níž kandidátka o evropské křeslo zvolila místo pro krátké oddechnutí v kavárně-cukrárně Větrník v Brně, Řečkovicích, kde se též nachází sídlo vydavatelství a redakce našeho portálu. Při této příležitosti jsme nezávislou kandidátku do Evropského parlamentu pod volebním číslem 32 vyzpovídali na aktuální téma i na její vztah ke gastronomii.
Paní Bobošíková, opouštíte televizní obrazovku a s ní i práci, kterou i přes mnohé potíže máte ráda a v které se dobře orientujete. Vaši případnou budoucí práci v Evropském parlamentu máte určitě pečlivě zmapovanou. Jak podle Vás bude evropská politická scéna silnou kávou v porovnání s vaší tuzemskou mediální činností?
Jako každá žena, i já dbám o svůj zevnějšek. Je pravdou, že mé návštěvy či zastavení jsou spojovány se štědrou nabídkou pokrmů, pro mne mnohdy velice lákavých. Naštěstí dokáži svým choutkám poručit a striktně konzumuji méně kalorická jídla, u kterých dávám přednost zeleninovým přílohám. Nezapírám, že někdy trochu závidím mému doprovodu, který ve skladbě pokrmů nemusí dělat takovou potravní cenzuru jako já, ale svého chuťového koníka dokážu udržet pevně na uzdě.
Pracovní zaměření mého manžela je práce s potravinářským sklem. Z toho vyplývá účast na veletrzích a já ve výstavním stánku ráda čepuji hostům pivo. Právě při této práci si tak mohu znovu připomenout jak může být na první pohled jednoduchá práce složitá, pokud v ní chceme odvést vrcholový výkon. Sladit správnou míru s kvalitou pěny aby vytvářela vkusnou dekoraci načepovaného pivního moku, není až tak jednoduchou záležitostí. Mediální osobnost, věřme že i europoslankyně a výčepní v jedné osobě je pozoruhodná kombinace. Vy jste ale v poslední jmenované disciplíně dosti kovanou rutinérkou, ověnčenou výčepními soutěžními úspěchy. Zúčastňuji se zajímavé soutěže v čepování piva pod názvem O krále výčepních České republiky kde čepuji pivo v novinářské kategorii. Toto klání obnáší načepování piva v půllitrové a třetinkové míře v časovém limitu, kdy se hodnotí pivní sloupec a výška pěny. Pomocným hodnotícím úkonem je celkový dojem z nápoje a též i vystupování soutěžícího. Na mé poslední soutěži o krále výčepních jsem skončila v kategorii novinářů na druhém místě. Soutěž O krále výčepních ČR v sobě zahrnuje republikový vícekolový systém, jenž zřejmě při vašem případném vstupu do Evropského parlamentu nebudete moci absolvovat. Nebude se vám po této zábavné, a pro vás taktéž i praktické, soutěži stýskat? Recepturu mám převzatou, ale s oblibou ji používám a hosté říkají, že jim mnou zhotovený dezert chutná. Ráda jim věřím.
Postup: Jogurt, cukr, vanilinový cukr, vejce, olej a aroma mixujeme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Poté vložíme ořechy a prášek do pečiva a mouku a hněteme až vznikne těsto. Těsto vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a vložíme na spodní rošt trouby.
Jsem ekonomka, mám praxi v novinařině, umím točit pivo a mám manžela. Něco z toho by mě určitě uživilo. Paní Jano, česká gastronomie se mnohdy potýká s nesmyslnou legislativou. Paní Jana Bobošíková se rozloučila s televizními diváky v moderátorské roli ve které jim přibližovala obraz politické a společenské současnosti. Odchází (předpokládejme) jako nezávislá kandidátka do centra nově se rodícího evropského velkoprostoru, kde bude spoluvytvářet budoucnost nás všech. Paní Jana jde do volebního boje se slovy: „Nebudu mlčet. Ani v Bruselu.“
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
10.10.2019 Pocta Karlu Gottovi05.06.2019 Eiskon - Petr Špička manažer / - 4. 03.06.2019 Eiskon – Petr Špička manažer / -3. 31.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -2. 29.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |