Reklama |
Cukrařina dnešní doby není žádná „Popelka“Vážení kolegové a přátelé, vzhledem k mému pozorování cukrářského dění v naší zemi, které se již čítá na roky, jsem došla k poslední kapce, která mě nutí napsat vám svůj názor. Doufám, že bude brán jako jeden z mnoha a pokud v něm někdo nalezne, alespoň malé moudro, pak splnil účel. Tento nádherný obor v naší zemi stagnuje, poněkud přešlapuje na místě, jakoby mu chyběly berličky jít dál. Ano, naší povaze bohužel není vlastní táhnout za jeden konec, a proto máme tolik směrů, spolků – nikam nevedoucí. Přední obdorníci se nedokáží sjednotit, aby společně tedy dali pravidla české cukrařině. Jak občas říkám, „zde jsem na cukrářské poušti…“
Poslední a i nejmarkantnějším příkladem byla soutěž v Brně – Český cukrář pod režií Společenstva cukrářů ČR. Návrat k minulosti v zadání mě již vyděsil dost, nicméně vlastní průběh soutěže je přece jen naprosto neomluvitelný. Ochutnávky nebyly ochutnány, veškeré pokusy o soudobé trendy byly ignorovány, nedodržení základních podmínek o váze výrobku vynesly prvenství. Pánové, co to děláte!!! Proč ubližujete mladým nadějným lidem, proč neustále udržujete ten post-bolševický styl? Dle mého vyslovení ta soutěž je celá neplatná. Stojím si za svými studenty a příznivci, a proto si dovoluji ostře protestovat proti výsledkům. Dle čeho je oprávněn komisař být komisařem? Stačí věk, či jeden úspěch na soutěži? Věk mám na mysli oboustranně, příliš mladý komisař nemá dostatek zkušeností k relevatnímu objektivnímu názoru a ve vyšším věku již nedržíme krok s vývojem. Velmi si Vás všech vážím, ale trošku soudnosti by nám všem neškodilo. Dovoluji si tímto Vás všechny, kdož se spolupodílíte na výchově našich mladých nástupců, zamyslete se. My nemůžeme žít ve stylu „a po nás potopa“. Hovořím k Vám zcela vážně a apeluji na Vaši moudrost a zkušenosti, neubíjejme pravděpodobné talenty, neodrazujme je neseriozními postoji. Jsme pilotní zemí v mezinárodním výukovém projektu, což si zaslouží jít příkladem.
Děkuji za čas, věnovaný tomuto článku! Sladké umění je lásky hlazení!! Vaše Mirka Slavíková
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 3. ledna 2025
svátek slaví Radmila, zítra Diana Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |