Reklama |
Pajerský koláč
Kynuté těsto: 25 dkg tuku (1/2 másla, 1/2 Hera), 15 dkg cukru, 4 žloutky (bílky upotřebíme do tvarohové náplně), utřeme a přidáme 1 kg mouky (1/2 hladké, 1/2 pologrubé, sůl, kvásek z 0,25 l mléka a 5 dkg kvasnic.
Vše provádíme v teple. Množství těsta na jedek koláč 25 - 28 dkg. Tvarohová náplň: 5 kostek tvarohu (1.25 kg), 40 dkg pískového cukru, 25 dkg másla (nebo šlehačka a smetana), 10 dkg hrozinek, 2 balíčky vanilkového cukru, citronová kůra, sníh z bílků (může se přidat). Je-li tvaroh tvrdý - tuhý přidáme smetanu, aby se dobře mazal. Pracovní postup: na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem, necháme 10 - 15 minut kynout, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, vychladlý koláč polejeme mírně rozehřátým máslem (musí zůstat hůsté, neškvařené). Máslo necháme trochu zatuhnout a pak koláč poprášíme cukrem.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |