Reklama |
KAŠTANYKaštanová náplň: Kaštany vaříme ve vodě tak dlouho, aby jejich slupku bylo možné bez potíží oloupat. Oloupané kaštany prolisujeme přes síto, osladíme moučkovým cukrem a přichutíme trochou vanilky. Poměr přísad volíme tak, aby vzniklá hmota umožňovala modelování nebo byla použitelná pro stříkání, pro které volíme větší dávku zbytků tekutého cukru z glazírování (viz. následující recept "Glazírované kaštany"). Do modelovací hmoty přidáváme pouze čistý moučkový cukr. Další způsob zpracování kaštanů pro cukrářské účely je zhotovení čokoládových kaštanů, a to z kaštanové hmoty. Z té se v ruce vymodelují malé kaštany, které se v čokoládové máčecí hmotě omáčejí, s tím, že se ponechá nahoře místo volné. Další druh kaštanového zpracování spočívá v utvoření kuličky z kaštanové hmoty, kterou omočíme v čokoládě a zabalíme do světlezelené marcipánové hmoty, kterou prořízneme na povrchu tak, aby byl kaštan vidět. Potom ze stejné marcipánové hmoty vystříkáme na kaštanech ostny. Na obdobném principu je možné z kaštanů vyrobit mnoho druhů pečiva i dortů podle umu a fantazie každého jednotlivce. (příště - Glazírované kaštany)
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |