Reklama |
...receptury sladké, snové z dílny Mirky Slavíkové... II.
Kiwi lístky Vynikající nová receptura z máslového lineckého těsta slepovaného kiwi marmeládou. Lístky jsou velmi atraktivní, nejen svěží chutí, ale i kontrastní vzhledem Receptura: 100 g cukru pudr, 200 g másla,300g hladké mouky, 25 g žloutků, 5 g vanilky, 5 g citrónové kůry, 2 g soli, 3 g kypřícího prášku, 120 g kiwi marmelády. Postup: Žloutek, máslo, cukr, vanilku, sůl utřeme a vypracukeme s moukou a kypřícím práškem v těsto. Vychlazené těsto vyválím a vykrajujeme cesmínové lístky, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem menším lístkem. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Po upečeníslepujeme kiwi marmeládou. Receptura na 700 g čajového pečiva Engandinky Nyní si trošku odskočme do staré dobré Anglie a i časově nazpět. Receptura na Engandinky je stará a generacemi důkladně ověřená. Přesvědčte se, že s časem jejich kouzlo nevyprchalo. Receptura: 160 g hladké mouky, 90 g másla, 60 g cukru krupice, 50 g čerstvých vajec, 50 g rozinek sultánek, 60 g lískových oříšků pražených mletých, vanilka, 1 g soli,, moučkový cukr s vanilkou na obalení. Postup: Máslo, cukr, a vejce utřeme, přidáme hladkou mouku, mleté pražené lískové oříšky, rozinky, vanilku a sůl. Receptura na 500 g čajového pečiva
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |