Reklama |
Opravdu nemáme potřebu se dále vzdělávat?Krásný den všem příznivcům gastronomie. Chápu, že většina teenagerů má ve věku šestnácti let úplně jiné starosti, než řešit svou budoucnost a to, jaký obor si zvolit. Je dobré se zamyslet, jestli tu profesi, kterou si zvolím, chci jednou dělat, protože nevidím moc velký smysl v tom, něco tři roky studovat, získat výuční list a přesto vědět, že ve svém oboru stejně pracovat nebudu a půjdu si raději např. sednout za jednu z kas gigantických hyper a supermarketů. Ano vím i to, že naše školy a učiliště každý rok chrlí množství absolventů gastronomických oborů a všichni nenaleznou uplatnění ve svých oborech. Tak se odlište - pojďte se dále vzdělávat, pracujte na sobě a zvyšte šanci dělat to, co chcete. S přístupem typu - „ ... já jsem se vyučil a vy se teď posaďte na hýždě ( slušně řečeno ) ... “ - se moc daleko nedostanete. V mnoha provozech jsou nejen starší ale hlavně o mnoho zkušenější kolegové, kteří své vědomosti získali nejen praxí, ale i dalším vzděláváním. A i představy o závratných platech se našim nováčkům také záhy rozplynou. Nemluvě o tom, že teprve v provozech zjišťují, že nemají mnohdy ani potřebné základy.
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit. Absolvoval jsem již dva kurzy ve Studiu En Sucre D´Art, samozřejmě na další se chystám a opravdu to bylo velmi přínosné. Na základním kurzu umělecké cukrařiny jsem se naučil pracovat s plastickým cukrem, připravit a pracovat s plastickou čokoládou ... Na kurzu modelování z karamelu to byla práce s karamelem, jež sice potřebuje určitou praxi, ale každopádně se můžete vsadit, že to pozdvihne prestiž vašich dortů. Nehledě na to, že si z kurzů přivážíte mnoho cenných profesních rad. Pojďme ukázat všem těm rejpalům, co tvrdí, že na obory cukrář nebo kuchař chodí jen hloupí! Dokažme se za svá řemesla postavit a vytáhněme je zpět na výsluní, tak kam patří a kdysi i byly! Určitě Vám v tomto snažení pomohou i Vaši vedoucí a nadřízení, protože těch se toto také týká. Vzkaz pro vaše nadřízené! Nehledejte a neposuzujte kurzy podle ceny, tedy lépe řečeno nehledejte vždy ty nejlevnější, hledejte kvalitu a informujte se na lektory! Investujte do svých podřízených a posílejte je na odborné kurzy a semináře, protože tyto investice se vám vrátí. Nečekejte až vaše konkurence prorazí s něčím novým a přetáhne Vám zákazníky, buďte rychlejší! Přeji mnoho úspěchů na cestě za dalším sebevzděláváním, Váš Johny. Samozřejmě si jako vždy rád přečtu i Vaše další podněty a názory, takže pište!
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |